Design unic, comfort maxim. Creăm mobilă de calitate, adaptată spațiului, necesităților transformând visele în realitate.
Elementele de decor industrial, vintage și rustic se regăsec într-un apartament al unei tinere familii cu doi copii mici. Mobilierul la comandă completează întreaga amenajare răspunzând cerințelor de design.
Când treci pragul acestei vile superbe, ai senzația ca pășești într-o altă lume, desprinsă parcă din flamboaiantul oraș al luminilor, Paris. Aceasta a fost și dorința proprietarilor, un cuplu de oameni de afaceri din București, care sunt la a doua colaborare cu echipa La Maison.
Acest proiect de amanjare casa în stil clasic a fost realizat cu pasiune și profesionalism de către echipa de designeri La Maison, fiind un spațiu care se compune din parter și etaj, situat într-o superbă vilă din centrul capitalei.
O casă care să te îmbie la relaxare și-au dorit gazdele noastre atunci când au construit această vilă superbă, pe care au gândit-o ca pe o locuință secundară, unde să vină alături de copii în weekenduri și vacanțe. Decorul i-a convins să petreacă aici și mai mult timp.
Solutii ingenioase prezentate într-un apartament amenajat în stil industrial. Finisajele de la nivelul pardoselii și mobilierului vin să confere o notă familiară, caldă, pe când pereții din living placați cu lemn adaugă textură și varietate.
Ambianța clasică cu zone ce poartă amprentele unui design contemporan.
Din punct de vedere cromatic, au fost alese nuanțe pastelate și texturi patinate, pentru un plus de stil iar mobila la comandă completează întreaga amenajare.
In dormitor am creat un colt feminin cu ajutorul unei mese de toaleta. Atmosfera calda si ludica a fost creionata pornind de la tematica si nuantele tapetului din fundal. Acesta este model Fairy Castle, de la brandul Sanderson. Pentru a sublinia aerul princiar al acestei camere, am ales lampa de la Mis en Demeure, care este decorata cu piese ce imita perlele.
Intre dormitorul matrimonial si baia care il deserveste a fost amenajat un dressing cochet, unde mobila la comanda a fost punctul forte. Tapetul cu model floral si cu nuante pudrate este model Palampore, de la brandul Sanderson. Lampa suspendata din dormitorul matrimonial este model Pérouse, de la Mis en Demeure. Mobilierul din baia fetitei respecta gama cromatica din aceasta zona a locuintei si este mobila la comanda.
In baie, peretele din fundal a fost placat cu o dala mare din onix. Prezenta acestui finisaj a necesitat multa atentie si pricepere la montaj, deoarece in spatele placii au fost fixate surse de iluminat. Mobilierul este din lemn si a fost realizat, pe comanda, in fabrica La Maison, pentru a se integra perfect. Mobila la comanda si o serie de accesorii cu look pretios infrumuseteaza baia matrimoniala si ii confera o nota glamour. Zona de dus a fost amenajata intr-o nisa. Astfel au fost eficientizate toate zonele din aceasta incapere.
Pe holurile lungi am creat spatii de depozitare si o incapere tehnica, unde am plasat masina de spalat rufe. Toate sunt mascate de usi elegante din lemn. Astfel, baia a fost eliberata de aparatura electrocasnica, inestetica, fiind acum un spatiu perfect de relaxare.
Proprietarii si-au dorit accente de culori energizante in zona de zi si unele pudrate in camerele de odihna. Jocul cromatic inspirat este un atu al decorului.
Astfel, am reusit sa eficientizam intregul spatiu, fara sa aglomeram incaperea. Biblioteca impunatoare este mobilier la comanda, realizat de echipa La Maison. Acest lucru ne-a permis sa adaptam modelul la necesitatile spatiului. Cadrul cochet este completat de masa de cafea, de canapeaua Marie’s Corner si de fotoliul Biarritz, de la Mis en Demeure.
Ambientul elegant din living a fost amenajat cu piese de la brandul francez Mis en Demeure. Masa este model Velleron, iar scaunele sunt din colectia Sienne.
In dormitor am folosit modelul de tapet Portfolio, de la Sanderson. Capatul de pat a fost realizat pe comanda dupa designul realizat de echipa La Maison. Tot in dormitor au fost folosite noptierele de la Mis en Demeure. Pernele decorative, frumos asezate pe pat, sunt de la brandul Designers Guild.
Pentru bucatarie am ales hota de la Novy, care este un model extrem de eficient.
In baie am lasat la vedere produsele cosmetice cochete, dar si lumanarile parfumate si prosoapele elegante.
Fericirea de a avea caminul mult visat se citeste pe chipul clientilor nostri, ceea ce demonstreaza ca increderea reciproca are rezultate de exceptie.
Acest camin este definit de o scenografie imbietoare, in care nuantele tari sunt bine dozate si echilibrate prin alaturari insolite cu texturi patinate.
Zona de conversatie este dominata vizual de biblioteca frumoasa, flancata de canapele.
Garajul a fost eliminat si a fost inclus in componenta open-space-ului de la parter. Pentru ca proprietarii isi doreau foarte mult un dressing generos, cum exista in magazinele de moda, au construit un loc special destinat. Astfel a aparut mansarda, unde se afla dressingul, dormitorul matrimonial si baia aferenta, precum si un generos spatiu tehnic.
In acest proiect au intervenit nu doar cu piese elegante ce poarta semnaturi ale unor branduri frantuzesti de renume, precum Mis en Demeure, Signature, ci si cu piese personalizate si achizitionate companii care au facut istorie in designul interior, precum: Marie’s Corner. Ralph Lauren si Designers Guild dar si mobila la comanda, realizata in fabrica noastra.
Pentru a personaliza decorul, tablia patului a fost tapitata cu o tesatura fina, de la Designers Guild. Noptierele sunt de la Signature si completeaza superb acest décor.
Trimiterile catre lumea marina sunt atat de ordin cromatic, cat si grafic, fapt ce confera un aspect unitar incaperii. Tapetul in dungi este de la brandul Ralph Lauren.
Biblioteca incastrata aduce un plus de mister, datorita designului sobru si al patinei. Piesele de decor eclectice aduc un plus de farmec.
Scenografia teatrala este realizata cu piese epatante, precum scaunul model Bridge Medallion, de la Signature, sau tapetul Ralph Lauren.
Baietelul familiei este pasionat de aventura si de cunoastere, de aceea parintii lui i-au amenajat o camera care, prin tematica sa. sa il inspire si sa ii creeze ambientul ideal pentru lecturi interesante si jocuri atractive. Atmosfera joviala este creionata in nuantele preferate ale baiatului. Draperiile sunt din colectia All About Me, brand Harlequin, iar tapetul cu harti este model Abracazoo Treasure Map, brand Sanderson.
Transformarea spațiului prin folosirea mobilierului la comandă este ceea ce am făcut în amenajarea acestui apartament.
Mobilierul la comanda a fost atent ales pentru a emana un aer seren și a personaliza la maxim ambientul.
Cu aceasta ocazie s-a familiarizat cu stilul amenajarilor noastre si cu seria de brand-uri cunoscute cu care noi colaboram. Stilul ei de viata si nivelul estetic si functional dorit, a facut-o sa ne aleaga sa-i decoram casa. Iar faptul ca noi putem realiza mobila la comanda, exact asa cum si-a dorit-o dansa a fost un alt punct forte.
Am dorit sa realizam un camin cu o atmosfera relaxanta, inviorata de accente suave de culoare. Mobila la comanda este din lemn masiv, lucrat manual, tocmai pentru a aduce un plus de caldura si de eleganta intregului interior. Nobletea liniilor fiecarei piese confera ansamblului o aura artistica, dar si calduroasa. Piesele de mobilier si obiectele de iluminat Mis en Demeure dau un plus de eleganta dormitorului.
Ansamblul creat este unul versatil si ofertant, in sensul ca poate capata un aer proaspat foarte usor. Prin simpla pigmentare cu accesorii de sezon sau cu tesaturi in culori potrivite anotimpului aspectul se poate schimba foarte usor. Am ales piese de referinta ale unor brand-uri celebre, precum Mis en Demeure, Objet Insolite. In acest mod, atunci cand se va muta intr-o alta locuinta, sa-i fie usor sa creeze un nou ambient, la fel de elegant.
La Vitrine este un loc stilat, rafinat, genul de restaurant in care nu ajungi din greseala, ci pe care il alegi cu grija. Cand vine vorba de design-ul interior, stilul industrial se impleteste perfect cu cel clasic; fara a simti unde se termina unul si incepe celalalt. Bleu-ul scaunelor intalneste negrul industrial al bucatariei deschise, lemnul intalneste fierul si tot asa; fiecare element se imbina firesc cu celalalt, complimentandu-se reciproc.
Designul minimalist cu accente turcoaz, lumina calda si naturala, atmosfera de lounge si privelistea incantatoare a lacului, fac din acest restaurant un loc perfect pentru a petrece timpul liber.
Stilul industrial reprezinta o viziune avangardista si deopotriva nonconformista asupra abordarii unui interior. Stilul industrial intriga prin fatetele sale diferite, in sensul ca unora acest stil le poate parea rece, altora sobru si masculin; unii il considera ofertant si versatil, iar altii interesant si contemporan.
Piesele cu linii simple, cu un design de factura scandinava se potrivesc foarte bine intr-un astfel de context. Metalul cat mai brut finisat, dar si lemnul invechit vor fi un tandem de succes pentru astfel de interioare; cum este si cazul meselor din acest proiect.
Articolele de mobilier la comanda a fost din nou una dintre alegerile perfecte ale proprietarilor, deoarece au avut posibilitatea de a le crea exact cum si-au dorit! Scaunele, mesele, bucataria deschisa, borcanele de sticla cu condimente si nu numai, zona de lounge cu semineu, lustrele, aplicele… Toate fac ca acest restaurant sa fie un loc cu adevarat deosebit!
Cu cat corpurile de iluminat au linii mai simple, cu atat sunt mai potrivite. Nu a fost nevoie de lumina in exces, jocul de umbre si reflexii difuze au accentuat atmosfera de amenajarea industriala. De altfel restaurantul chiar pare o vitrina deoarece are vedere catre lac (lacul Tei mai exact), de aici si numele ales.
Un proiect drag noua si un loc cu adevarat deosebit!
Nevoia de culoare a fost punctul de la care am pornit in amenajarea acestei case, aflate intr-un cochet cartier bucurestean. Proprietarii sunt la a doua colaborare cu noi si din acest motiv totul a decurs firesc si frumos.
Constructia se afla intr-o stare buna, deci nu a fost nevoie sa intervenim cu lucrari de renovare dificile. In schimb, a trebuit sa apelam la ingeniozitate pentru a spori in primul rand eficienta anumitor incaperi. Am realizat acest lucru cu ajutorul unui mobilier la comanda, adaptat necesitatilor locului, realizat in fabrica noastra. Bucataria a fost principala beneficiara, deoarece am dublat spatiul de depozitare existent. Bucataria realizata la comanda este un avantaj in orice amenajare, deoarece poti aseza exact asa cum iti doresti corpurile de mobilier.
La fel de utile au fost si interventiile aparent cu rol decorativ. De exemplu, una dintre baile de serviciu era foarte mica; practic, nu am putut aduce aici niciun corp de mobilier realizat standard. A trebuit sa concepem noi unul special, mobilier la comanda, asamblat la fata locului. Insa nu a fost suficient pentru a da acestei incaperi un look atractiv. Din acest motiv am vopsit mobilierul intr-un verde ponderat si am animat decorul cu ajutorul unui tapet de la Cole and Son.
Dupa ce dorintele de ordin tehnic au fost bifate si rezolvate, au fost aduse accentele de stil si culoare. Mobilierul face parte din colectiile unor branduri frantuzesti de renume, iar tapetul ce particularizeaza fiecare spatiu este de la Designers Guild si de la Sanderson.
In cazul holului de la intrare, am salvat spatiul datorita unei piese multifunctionale. Am desenat si apoi am construit un corp de mobilier compact, care intruneste mai multe functiuni: cuier, bancheta, masca de calorifer.
O poveste care incepe cu ganduri si sentimente frumoase nu poate avea decat un final fericit. Aceste cuvinte sunt o certitudine in acest caz, deoarece proiectul de amenajare al vilei a avut un rezultat exact pe gustul proprietarilor.
Livingul incanta prin cromatica ponderata si prin mobilierul imbietor. Lustra este de la Mis en Demeure, masa de cafea este de la Baker, iar draperiile de la brandul Pierre Frey.
Zona de conversatie din living a fost conceputa stylish. Pentru conturarea ei, designerii au ales: canapele de la Marie’s Corner si comoda TV Grange.
O primavara suava si eterna pare sa domneasca in dining. De la Mis en Demeure au fost achizitionate: scaunele, masa si lustra.
Nuantele patinate in combinatie cu cele pline de mister invaluie camera intr-un aer romantic. Tapetul din fundal provine de la brandul De Gournay si face parte dintr-o colectie cu influente artistice. Tot aici se regasesc masuta Grange si capatul de pat, de la Mis en Demeure.
Baia matrimoniala are un look princiar. Pentru a compune cadrul mobilierul este realizat la comanda, dupa schitele lor.
O zona de make-up este conturata in dormitor. Gasim aici: aplica Object Insolite, lampadarul si consola, ambele de la Mis en Demeure.
Dormitorul mezinei are un aer romantic actual, datorita construirii unei canapele in dreptul ferestrei. In cadru regasim: draperia de la brandul Harlequin, lampa de birou. Acestea, dar si mobilierul sunt realizate la comanda.
Fetita cea mare, aflata la varsta adolescentei a fost explicita in optiunile pentru camera sa. Ea a ales impreuna cu designerii: draperia de la Designers Guild, scaunul. Mobilierul este realizat la comanda de La Maison.
Gama cromatica, pattern-urile si stilul mobilierului au fost alegerile fetitei cele mari. Pe lista de cumparaturi de la La Maison au trecut: capatul de pat, baldachinul si noptiera.
Mobilierul din bucatarie a fost realizat la comanda, dupa schitele designerilor La Maison si a fost astfel gandit incat sa sporeasca functionalitatea incaperilor, fara sa obtureze lumina naturala sau spatiul de miscare.
Pentru a sublinia nota vintage, dar si pentru a aduce vibratii cromatice prin contrastul de bordo si crem designerii au ales aici aragazul de la La Cornue.
Zonele de zi au o energie pozitiva, ce reiese in principal din cromatica adoptata. Nuantele molcome capata un plus de candoare datorita texturilor patinate ori moi. Canapelele Mis en Demeure si masuta de cafea sunt culoarea de care aceasta camera avea nevoie.
Aspectul placut al amenajarii am reusit sa il realizam si cu ajutorul mobilierului la comanda, realizat in fabrica noastra din Romania. Confortul este astfel asigurat, asteptarile vizuale sunt indeplinite, rezultatul fiind exact ceea ce si-au dorit proprietarii.
Avand aceste idei de baza, am facut cateva asocieri inspirate intre destinatia unor incaperi si anumite zone geografice. Astfel, biroului i-am atribuit elemente decorative, forme si culori intalnite in interioarele in stil britanic. Acest aspect l-am realizat cu mobila de la Grange si tesaturi de la Houles. Iar baia matrimoniala atrage atentia prin detaliile ce te duc cu gandul la camerele chinezesti. Robinetele sunt de la Volevatch, iar cosmeticele de la Compagnie de Provence.
La Maison realizeaza in fabrica proprie si mobilier la comanda, printre care si dressing la comanda. Acest tip de mobilier, dressing la comanda, a detronat in ultimii ani sifonierele si dulapurile clasice, devenind un spatiu preferat al doamnelor, domnisoarelor, dar si a gentlemanilor. Fiind definit prin eleganta si functionalitate, dressing-ul cuprinde spatii bine delimitate, special concepute pentru fiecare piesa vestimentara, accesoriu sau obiect de ingrijire si infrumusetare.
Provocarea acestui proiect a fost realizarea unui ambient seren, calm si primitor, care sa abunde de detalii vibrante.
In zona de dinning lustra, masa si scaunele sunt de la Mis en Demeure, iar corpul de vitrina este realizat la comanda. In dinning exista deja o nisa, iar mobila la comanda a fost solutia salvatoare. Astfel a fost mascata, si in acelasi timp, folosita inteligent aceasta nisa.
Proprietarii si-au dorit o bucatarie deschisa spre dining si living, insa nu foarte mare, tocmai pentru a pastra pentru living o suprafata cat mai generoasa. De aici ideea unei insule, care poate fi corp de depozitare pentru piese decorative, dar si blat de lucru. In living canapeaua mov de la Marie’s Corner contrasteaza sic cu tapetul cu design floral.
Bucataria la comanda a fost integral realizata pe dimensiunile spatiului de echipa La Maison. Masina de gatit, La Cornue, si jocul diafan al gresiei te transporta intr-un scenariu retro, fin.
Daca nu credeai ca un dormitor pe griuri poate arata atat de bine, iata dovada: un dormitor in nuante sobre. Secretul este contrastul placut cu mobilierul alb, antichizat de la Mis en Demeure, dar si ferestrele mari ale camerei.
Baia matrimoniala este un vis devenit realitate si nu vorbim doar despre suprafata ei, care este foarte generoasa. Ci si despre faptul ca are un fototapet și o consola atat de frumoasa, din lemn antichizat. Dusul are alocata o zona separata, in fata unei ferestre mari!
O alta baie a casei puncteaza la capitolul ingeniozitate, prin eleganta si frumos. De la comoda ce este suport pentru lavoar si pana la aplica ce se desprinde scenografic ca o ramura din pattern-ul vegetal al peretului. Scara metalica, un element ce puncteaza romantismul baii, este Mis en Demeure si este suport pentru prosoape!
Baia de la mansarda a fost finisata cu tapet, aplicat inclusiv pe usa de la intrare si este de la Cole and Son. Atunci cand e inchisa usa lasa senzatia unui panou unitar, grafic. Caloriferul verde si mixul de pattern-uri al gresiei dau acestei bai mici un aer ludic, fara a face nota discordanta cu ambianta casei.
Biblioteca din camera de lucru a fost realizata la comanda, iar canapelele si scaunele sunt Marie’s Corner.
Nota joviala din camera copilului este data de tapetul Dragon Fly de la Harlequin. Mobilierul este de la Wood Work, iar taburetul de la Marie’s Corner.
Acest proiect de amenanjare casa in stil clasic a fost realizat cu pasiune si profesionalism de catre echipa de designeri La Maison, fiind un spatiu care se compune din parter si etaj si situat intr-o superba vila din centrul capitalei. Atunci cand vorbim despre amenajari interioare case in Bucuresti realizate in stil clasic, este important sa facem o distincție clara: clasic nu trebuie sa insemne nici pe departe incarcat, excesiv sau ostentativ. Interioarele clasice pot fi in același timp calde, luminoase si rafinate.
Va prezentam o casa cu inaltimi ametioare in care ne-am jucat cu texturi si culori. Adeseori, ne dorim ca mobila pe care o alegem să fie și elegantă și utilă. Mobila la comanda răspunde ambelor cerințe. Aceasta locuinta este exemplul clasic de transformare a unei case intr-un camin.
Interioarele contemporane se definesc prin confort si degaja o atmosfera primitoare, fara sa dea impresia de aglomerare. O casa in stil contemporan poate deveni refugiul tau din agitatia cotidiana, iar amenajarea este completata de elementele de mobilier realizate la comanda.
Daca te numeri printre cei care indragesc eleganta si rafinamentul stilului clasic, cu siguranta o abordare moderna a acestuia va fi una din alegerile principale atunci cand vei lua in calcul transformarea propriei locuinte. Si, pentru ca in acest caz vorbim de locuinta unei familii tinere cu doi copii, provocarea devine si mai mare atunci cand stilul ales trebuie sa respecte preferintele fiecarui membru si sa le delimiteze prin atribuirea unui spatiu personal.
Casa are o suprafata mare iar spatiile sunt foarte ample, cu toate acestea decorul este unul cosy, cald, ce te invaluie subtil. Zona de la parter este formata din: living, dining, bucatarie, 2 dormitoare pentru oaspeti, 3 bai si un birou. La etaj, de fapt la mansarda, se afla dormitorul matrimonial, doua camere pentru copii si doua bai.
In zona de zi continuitatea este data de tonuri si de pattern-uri. De exemplu florile mari ale tapetului din zona de la intrare au migrat si pe pernutele canapelei si pe draperiile diningului. Toate piesele de mobilier din zona de zi si corpurile de iluminat au fost alese cu atentie, in nuante naturale si contrastele moi, pentru a imblanzi spatiile mari.
Dulapul cu vinuri este intr-o culoare naturala ce se imbina perfect cu decorul.
Spatiul bucatariei este foarte generos si a fost amenajata cu mobilier la comanda. Avantajul piesele de mobilier la comanda este ca ele corespund atat cerintelor clientilor, cat si spatiului disponibil. Eleganta bucatariei se datoreaza si combinatie de culori sobre. Verdele cuptorului, alaturi de blatul marmorat, ies si mai bine in evidenta datorita cremului frumos al mobilierului.
Barnele patinate ale mansardei, tapetul delicat si candelabrul retro fac din dormitorul matrimonial, foarte amplu, un cadru cat se poate de intim, un budoar scenografic si feminin. Peretele tapetat separa un mic salon, aflat la intrarea in dormitor, de zona patului. Din dormitor se intra in dressing. Dressingul este un spatiu in sine, cochet pana in cele mai mici detalii. Exista cineva care sa nu-si doreasca un astfel de dressing? A fost realizat la comanda de echipa La Maison!
Baia este o opera de arta, si o spunem fara exagerare. Secretul scenografiei au fost tocmai piesele mai neconventionale pentru acest decor: un sfesnic antique, obloane la fereastra, o oglinda bogat decorata, un candelabru si… cada imbracata in metal. Pentru noi, este un cadru de film parizian, in splendoarea diminetii.